03 juni 2008

In januari verscheen de hernieuwde uitgave van het succesvolle boekDe Graanrepubliek van Frank Westerman, een boek over het levensverhaal van Sicco Mansholt en de bewogen landbouwgeschiedenis van het Oldambt. Behalve schrijvers en dichters hebben ook schilders zich laten inspireren door de weidsheid en de bijzondere sfeer van de graanrepubliek.

Komende zaterdag, 7 juni, opent galerie De Groninger Kroon de expositie 'De Graanrepubliek' waarin het Oldambt als inspiratiebron voor schilders centraal staat. De volgende kunstenaars nemen deel aan de expositie:

Reinder Bleeker - gewassen inkt op papier

Rein Halbersma - olieverf

Rik van Hazendonk - olieverf

Maike van der Kooij - olieverf

Jan Mostert - olieverf

Marja Smits - keramiek

Meer informatie over de expositie De Graanrepubliek is te vinden op de website van de Groninger Kroon.

02 juni 2008

Begeleid door neerdalende reigers en een volle maan nam Koning OCCIS zondag 18 mei op indrukwekkende wijze voor de laatste keer afscheid van het publiek. De muziektheaterproductie OCCIS (zeven grote openluchtvoorstellingen en vier deelproducties) heeft de afgelopen vier weken duizenden bezoekers naar het Oldambt getrokken. De deelproducties en de voorstellingen aan de oevers van het Oldambtmeer zijn in totaal door ruim 3000 mensen bezocht. De voorstellingen waren in korte tijd uitverkocht. 
 

Aanmelden bij Berichten [Atom]

Archieven

This page is powered by Blogger. Isn't yours?