11 november 2007

De muziektheaterproductie OCCIS beleefde afgelopen vrijdag een stormachtige start aan de oevers van het Oldambtmeer.

Indrukwekkende wolkentorens, verblindende opklaringen en diepgrijze hagelschermen vormden vrijdag het schitterende decor voor de perspresentatie van OCCIS. Deze vond plaats op het strand bij de jachthaven van Midwolda, de plaats waar in mei 2008 de dramatische geschiedenis van koning OCCIS zal worden verteld.

Als symbolische aftrap van het project werd Harm Evert Waalkens, Tweede Kamerlid en voorzitter van de Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen, gevraagd een schat van de bodem van het Oldambtmeer tevoorschijn te halen. Na een korte krachtsinspanning presenteerde Waalkens, begeleid door een enorme hagelbui, de opgeviste schat aan de fotografen. De schat bestond onder meer uit een cd met daarop de muziek van OCCIS en fragmenten uit het script. De bijzondere aftrap van OCCIS vond plaats onder toeziend oog van lokale en regionale pers, vertegenwoordigers van de Oost-Groninger gemeenten, bestuursleden, leden van het comité van aanbeveling en andere betrokkenen.

Na de openingshandeling werd het winderige strand ingeruild voor de warm opgestookte vertrekken van de Pitch & Putt in Oostwold. Hier kregen de aanwezigen voor de eerste keer het muzikale thema van OCCIS te horen. De hoofdrolspelers Albert Secuur en Max Sietsema speelden drie korte scènes uit het stuk.

Mede dankzij het ruige weer dat, zoals wel vaker in het weidse landschap van het Oldambt, een hoofdrol opeiste, heeft OCCIS vrijdag een indrukwekkende start beleefd. In de zes maanden tot de première op 9 mei zal er keihard gewerkt worden om dit project tot een groot succes te maken en het Oldambt op de kaart te zetten!

08 november 2007

Op vrijdag 9 november 2007 wordt op het strand bij de jachthaven van Midwolda de officiële aftrap van OCCIS gegeven.

Dit zal op passende wijze gebeuren op het strand én in het water. Het startschot wordt gegeven door Harm Evert Waalkens, Tweede Kamerlid en voorzitter van de Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen.

Download persbericht PDF bestand


Aanmelden bij Berichten [Atom]

Archieven

This page is powered by Blogger. Isn't yours?