13 april 2008

Reizende foto-expositie ‘Oldambt’ en Grunneger laidjes

Deelproductie 1

Het uitgestrekte landschap, de dijken, de boerderijen, maar ook nieuwe kenmerkende elementen zoals het Oldambtmeer, Blauwestad, het strand en de golven, het Oldambt is bijzonder fotogeniek. Met het landschap en de cultuurgeschiedenis van het gebied als inspiratiebron zijn vier leerlingen van het Ubbo Emmius College in Winschoten op pad gegaan om het Oldambt in al zijn verschijningsvormen te portretteren. De jonge fotografen zijn hierbij begeleid door de professionele fotograaf Patrick Ruiter.

De resultaten van deze fotografische reis door het landschap van het Oldambt zijn vanaf 25 april te zien tijdens een expositie in bibliotheek de Hardenberg in Finsterwolde. De opening vindt plaats op vrijdag 25 april om 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek in Finsterwolde (Hardenberg 7), en wordt verricht door Harm Evert Waalkens, Tweede Kamerlid en voorzitter van de Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen. Tijdens de opening zingen andere leerlingen van het Ubbo Emmius College Groningstalige liedjes.

De foto-expositie is in Finsterwolde nog te zien t/m 9 mei. Daarna reist de tentoonstelling verder langs de bibliotheken in de overige Oldambt-gemeenten. In Winschoten is de expositie te zien van 10 t/m 24 mei, in Scheemda van 25 mei t/m 8 juni.


Reacties: Een reactie plaatsenLinks naar dit bericht:

Een koppeling maken<< Startpagina

Aanmelden bij Berichten [Atom]

Archieven

This page is powered by Blogger. Isn't yours?