29 februari 2008

© Siemon Haaima
Het is nog ruim twee maanden voor de grote première van OCCIS en de spanning begint bij alle betrokkenen langzamerhand toe te nemen. Na maanden van voorbereidingen begint de uitvoering steeds meer zichtbare vormen te krijgen. Tijdens de repetities op 23 februari maakten koning OCCIS, zijn familie en hofhouding kennis met hun nieuwe kleding. De koninklijke verkleedpartij is uiteraard op camera vastgelegd. In de fotogalerie en op de OCCIS-Hyves zijn meer kostuums te bewonderen.

15 februari 2008

De eerste kledingontwerpen voor Koning OCCIS, zijn familie en hofhouding zijn bekend. De spannende ontwerpen van Alette Vleems worden de komende weken verder uitgewerkt. Ga naar de fotogalerie voor meer ontwerpen.


05 februari 2008

Boelo Tijdens jr. kreeg afgelopen zaterdag in het bomvolle informatiecentrum van Blauwestad het eerste exemplaar overhandigd van de nieuwe editie van De Graanrepubliek. Het is tien jaar geleden dat het succesvolle boek van Frank Westerman over de geschiedenis van het Oldambt en het levensverhaal van Sicco Mansholt verscheen. Sindsdien zijn er meer dan 75.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Tijd voor een luxe editie met een leeslintje én een extra hoofdstuk. Het extra hoofdstuk beschrijft de ingrijpende ontwikkelingen van de laatste jaren in het gebied, waar het wuivende graan en ronkende combines plaats hebben gemaakt voor het geluid van golven, strand en dobberende bootjes. Maar er is meer veranderd. De ironie is dat met het stijgen van het water in het Oldambtmeer ook de graanprijzen stegen. Er lijkt zowaar weer een toekomst te zijn voor de geplaagde akkerbouwers in dit deel van de wereld. Het zijn deze, door Frank Westerman onvoorziene, ontwikkelingen die de schrijver hebben aangezet om zijn bestseller met het hoofdstuk ´De Blauwe Revolutie´ uit te breiden. Klik op deze link voor het verhaal van Frank Westerman over de nieuwe editie van De Graanrepubliek

Aanmelden bij Berichten [Atom]

Archieven

This page is powered by Blogger. Isn't yours?