24 april 2008

The Blue Happy Bacon met Grunneger pop

Optredens in het centrum van Winschoten

Deelproductie 3

Winkeln in Winschoten wordt de komende twee dagen een stuk vrolijker. Het popkoor The Blue Happy Bacon uit Blijham geeft in het kader van OCCIS morgenavond, 25 april en zaterdag 26 april een aantal daverende optredens in het centrum van Winschoten. Bij winkelcentrum ’t Rond trakteren de ruim 70 koorleden het winkelend publiek op bestaande popliederen waarvoor nieuwe Groningse teksten zijn geschreven. De teksten zijn van de hand van de tekstschrijvers Luuk Houwing, Petra Lunsche en leden van de cabaretband Kangoeroe Plof. The Blue Happy Bacon werd in 2000 opgericht door Petra Lunsche die het koor nog altijd als dirigent begeleidt. Leden van het popkoor zingen ook in het projectkoor dat de voorstellingen van OCCIS begeleidt.

Wie The Blue Happy Bacon wil zien swingen moet zich vrijdag om 19.00 en 20.00 uur en zaterdag om 11.00, 12.00 en 13.00 uur naar winkelcentrum 't Rond begeven.


22 april 2008

De bouw van het paleis van OCCIS is begonnen. Sinds afgelopen maandag zijn de decorbouwers onder leiding van vormgever Harm Naaijer druk aan het zagen en timmeren op het strand bij de jachthaven van Midwolda/Oostwold. Fotograaf Patrick Ruiter was aanwezig toen de eerste palen de grond in gingen. Meer plaatjes in de fotogalerie.

20 april 2008

En de Boer...

Theatervoorstelling met Vita Nova en Krom de Bende

Deelproductie 2

Met de geschiedenis van Museumboerderij Hermans Dijkstra als decor, wordt op zaterdag 26 april en zaterdag 3 mei het boeiende verhaal verteld van een Oldambtster boerengezin. Grootknecht Tonnis Wolda heeft met zijn gezin de dagelijkse leiding op een grote boerenplaats. Niet alleen heeft hij de zorg voor het reilen en zeilen van de boerderij, hij moet ook een gezin onderhouden. Vrouw, oma en kinderen werken mee. Het is hard werken en een eentonig bestaan, vooral voor de kinderen. Het is rond de jaren twintig, een tijd waarin de verhoudingen voor iedereen duidelijk zijn. Er is groot ontzag voor de ouders en de grootouders die op hun beurt ontzag hebben voor de dominee of de dorpsdokter. En de Boer... vertelt over de rijke cultuurhistorie van het Oldambt.

De theatervoorstelling wordt uitgevoerd door leden van de toneelvereniging Vita Nova uit Winschoten. De regie is in handen van Jan Dol. De voorstelling wordt muziek begeleid door de Groningse band Krom de Bende. Ze spelen onder meer het prachtige nieuwe nummer 'Blauwe stad'. Meer informatie over Krom de Bende is hier te vinden.

En de Boer...
Zaterdag 26 april en zaterdag 3 mei, 15.00 uur
Museumboerderij Hermans Dijkstra, Midwolda
Kaarten voor En de Boer... zijn gratis en verkrijgbaar via de website of de VVV in Winschoten.


13 april 2008

Reizende foto-expositie ‘Oldambt’ en Grunneger laidjes

Deelproductie 1

Het uitgestrekte landschap, de dijken, de boerderijen, maar ook nieuwe kenmerkende elementen zoals het Oldambtmeer, Blauwestad, het strand en de golven, het Oldambt is bijzonder fotogeniek. Met het landschap en de cultuurgeschiedenis van het gebied als inspiratiebron zijn vier leerlingen van het Ubbo Emmius College in Winschoten op pad gegaan om het Oldambt in al zijn verschijningsvormen te portretteren. De jonge fotografen zijn hierbij begeleid door de professionele fotograaf Patrick Ruiter.

De resultaten van deze fotografische reis door het landschap van het Oldambt zijn vanaf 25 april te zien tijdens een expositie in bibliotheek de Hardenberg in Finsterwolde. De opening vindt plaats op vrijdag 25 april om 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek in Finsterwolde (Hardenberg 7), en wordt verricht door Harm Evert Waalkens, Tweede Kamerlid en voorzitter van de Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen. Tijdens de opening zingen andere leerlingen van het Ubbo Emmius College Groningstalige liedjes.

De foto-expositie is in Finsterwolde nog te zien t/m 9 mei. Daarna reist de tentoonstelling verder langs de bibliotheken in de overige Oldambt-gemeenten. In Winschoten is de expositie te zien van 10 t/m 24 mei, in Scheemda van 25 mei t/m 8 juni.


06 april 2008

Radio Noord besteedde afgelopen vrijdag aandacht aan de muziektheaterproductie OCCIS. Tussen 12.00 en 13.00 werd een reportage uitgezonden die eerder die dag was opgenomen op het strand bij het Oldambtmeer. Artistiek leider Hans Elbersen, componist Jacob de Haan en vormgever Harm Naaijer vertellen hierin over het project en de voorbereidingen. De reportage is hier terug te luisteren. Klik op 'Noord Nieuws Middageditie, 12.30-13.00'. De reportage begint rond 4.27 minuten.

Aanmelden bij Berichten [Atom]

Archieven

This page is powered by Blogger. Isn't yours?